Girl in a jacket

Om mig

Jeg hedder Hanne Mette og jeg behandler og underviser indenfor forebyggelse /sundhedsfremme og krop-psyke sammenhænge

Jeg er mor til Rasmus på 19 år og Klara på 14 og gift med Morten, der er far til Julie og Marie.

Jeg har altid været nysgerrig på, hvordan vi kan bruge kroppen som støtte i forskellige situationer – kroppen indeholder så mange ressourcer vi kan trække på – når vi ved hvordan.

Jeg har også altid været nysgerrig på  sammenhængen mellem krop og psyke – hvordan vores følelsesliv påvirker kroppen og hvordan kroppen påvirker vores følelser. Jeg er født med en tro på, at enhver problematik har en løsning – en nøgle – uanset om vi døjer med fysiske gener eller psykiske belastninger.

Nøglen kan nogle gange være, at lære at acceptere det, vi ikke kan ændre. Og i stedet bruge energien konstruktivt på det vi reelt har indflydelse på.

Nysgerrighed er et vigtigt redskab til at åbne op for nye vinkler på din situation og på nye muligheder. Du opnår indsigter og færdigheder, som er kropsligt funderet og dermed forbundet med dybere lag i dig. Et sådant forløb bringer erfaringsmæssigt nye handlemuligheder med sig og konkrete værktøjer  for hjælp til selvhjælp – ved stress, mild depression, angst og ved smerter, fysiske som psykiske.

Jeg har ingen quick fixes klar til dig – de holder nemlig sjældent på den lange bane.

Men hvis du er villig til at kigge på dit liv, eventuelt lave justeringer, så kan jeg hjælpe dig.

Jeg arbejder ud fra et helhedssyn – det betyder blandt andet, at vi inddrager både fysiske, psykiske og sociale aspekter af dit liv i forhold til det, du ønsker hjælp til.

Jeg har over 20 års erfaring med at behandle og undervise i sundhedsfremme og bruger på den måde alle mine uddannelser – psykomotorikken, zoneterapien og massagen. Alt afhængig af din henvendelsesårsag, sammensætter jeg en relevant behandling eller et behandlingsforløb i et samarbejde med dig.

Du er også velkommen i klinikken, når du “blot” ønsker en afspændende behandling, der giver ro, nærvær og velvære i sjæl og krop.

Min virksomhed – Kropspotentialet – blev etableret i 2011 og den består af behandlinger og undervisning til private og til virksomheder. 

Som tværfaglig behandler gennem 10 år ved Falck Healthcare og min nuværende tilknytning til Rygcenter Randers, har jeg desuden særlig erfaring med at afhjælpe lidelser i muskler, knogler og led. 

Uddannelser og kurser:

  • Psykomotorisk terapeut, dap, professionsbachelor i afspænding og psykomotorik, VIA University Randers, 2008
  • Identitet og traumer v/ kropspsykoterapeut Merete Holm Brantbjerg
  • Stressmestring v/ kropspsykoterapuet Merete Holm Brantbjerg
  • Ressourceorienteret færdighedstræning (ROF metoden)
  • Senthes metoden, Kroppens vej gennem stress og traumer v/ Jakob Mikkelsen
  • Mindful Moving Instruktør, kursus for psykomotoriske terapeuter, 2013-14
  • Zoneterapeut, FDZ, Holbæk, 2000, RAB godkendt
  • Fysiurgisk massør, Massageskolen i Aarhus ved Ole Gotliebsen, 2003, RAB godkendt
  • SANS instruktør ved DGI 2022 – underviser i SANS på Nørgaards Højskole i Bjerringbro

Jeg opdaterer løbende min viden via kurser og efteruddannelse indenfor mine fagområder

Og så lige lidt om kroppen – igen ;-):

Kroppen er din livsguide og din støtte. Når du lader det du mærker i kroppen få indflydelse på de valg og beslutninger du tager, vil du mærke du bliver stærkere.

Det er ikke altid bare nemt og ligetil.

Men det ER muligt at finde en vej gennem svære kriser og dillemaer –  der er også en vej for dig – en vej som er selvkærlig, nærende og opbyggende for din trivsel.

Du er altid velkommen til en uforpligtende snak, hvor du kan stille de spørgsmål du måtte have.

Kærlig hilsen Hanne Mette