Om mig

Jeg har altid været optaget af menneskers følelser, tanker og relationer. Som barn kunne jeg bruge oceaner af energi på at forstå, hvordan verden hang sammen – hvorfor gjorde min mor,  som hun gjorde? Hvad betød det, når min far sagde et, men udtrykte noget andet med sit kropssprog? Og hvorfor fik jeg altid hovedpine, når jeg var i bestemte sociale sammenhænge? Der var så meget, der var svært at forstå og jeg havde sådan brug for at forstå det hele for at finde sammenhæng og mening.

Måske netop derfor, uddannede jeg mig senere i livet til psykomotorisk terapeut (kerneområdet er krop/psyke sammenhænge). Og  til zoneterapeut og fysiurgisk massør.

Jeg har (selvfølgelig) selv gået til en del terapi og prøvet forskellige behandlingsformer gennem årerne, men det var egentlig sjældent, at jeg følte jeg kom nogen vegne “sådan rigtigt”. Det var enten meget mental terapi eller fysiske behandlinger. Der manglede noget. Og det var netop først, da jeg stiftede bekendskab med den psykomotoriske behandlingsform, at jeg for første gang oplevede, at her blev jeg mere hel og fik forbindelse helt ned til mine fødder og ud i alle mine celler. En større indsigt i min måde at være i verden på og en anerkendelse af det som er mig.

Jeg blev bevidst om, at hvis terapi kun appellerer til mit hoved, til min kognitive forstand – har jeg svært ved at mærke mig selv, mærke hvem jeg er og hvad jeg føler. Jeg bliver faktisk temmelig forvirret. Hvis terapien derimod også inddrager min krop – ja, så opstår der en helt anden dybere, mere autentisk og mere direkte adgang til mig selv.

Der er altid mere at lære og blive bedre til, men opdagelsen af, hvor meget det faktisk betød for mig “at få min krop med” og tage alle mine kropsfornemmelser alvorligt var skelsættende. Pludselig blev min krop også min vejleder til bedre at kunne træffe beslutninger og vælge til og fra i mit liv. Kroppen er mit anker og jeg er blevet tryg i eget hjem. Det betyder ikke, at jeg ikke kan blive usikker eller i tvivl om tingene. Men det betyder, at jeg ved hvordan jeg kan finde hjem i mig selv igen og finde svar og derudfra handle. Og det er en rar følelse.

Mit mål og mit ønske i mit professionelle liv er derfor at formidle viden om de muligheder kroppen rummer og give nogle bud på, hvordan den kropslige opmærksomhed kan inddrages i hverdagen. Hvordan du kan bruge kroppen som informationskilde og vejleder for både dit fysiske, psykiske og sociale liv.

Og selvfølgelig også – at være med til at udbringe budskabet om, at kroppens egen evne til selvhelbredelse kan stimuleres ved fx. terapier som zoneterapi, psykomotorik/afspænding og visualisering. Der findes heldigvis mange alternativer til fx. smertestillende medicin.

Jeg har været selvstændig med min virksomhed Kropspotentialet siden 2011. Gennem de sidste 10 år har jeg desuden været tilknyttet Falck Healthcares tværfaglige behandlerteam og samarbejder herigennem med kiropraktorer, fysioterapeuter og psykologer.

Jeg er 48 år og mor til to dejlige unger – min dreng på 14 og min pige på 9 og danner par med min skønne kæreste.

Uddannelser og kurser:
Psykomotorisk terapeut, dap, professionsbachelor i afspænding og psykomotorik, VIA University Randers, 2008
Zoneterapeut, FDZ, Holbæk, RAB godkendt, 2000
Fysiurgisk massør, Massageskolen i Aarhus ved Ole Gotliebsen, RAB godkendt, 2003
Mindful Moving Instruktør, kursus for psykomotoriske terapeuter, 2013-14

Identitet og traumer v/ kropspsykoterapeut Merete Holm Brantbjerg

Stressmestring v/ kropspsykoterapuet Merete Holm Brantbjerg

Senthes metoden, Kroppens vej gennem stress og traumer v/ Jakob Mikkelsen
Jeg opdaterer løbende min viden via kurser og workshops indenfor mine fagområder